Bigos z mięsem i kiełbasą bezglutenową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Zdrowe i dietetyczne jedzenie nie musi być nudne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5kg kapusty
    70dag mięsa z szynki
    30 dag kiełbasy
    3 pomidory duże
    2 duże cebule
    pieprz
    sól
    łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne

Bigos z mięsem i kiełbasą bezglutenową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić kapustę na drobno i zalać gorącą wodą. Zagotować bez przykrycia. Próbujemy kapustę- jeśli będzie kwaśna to odlewamy wodę i zalewamy wrzątkiem. Gotujemy. W międzyczasie myjemy mięso, kroimy w kostke i wkładamy do garnka. Mięso podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości. Na patelni smażymy na maśle klarowanym lub oleju kokosowym drobno pokrojoną kiełbasę. Do kiełbasy dodać piórka z 2 cebul i podsmażyć aż cebula się zeszkli. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy mięso z sosem oraz kiełbasę z cebulą i mieszamy. Sparzyć pomidory wrzątkiem, pokroić na małe kawałki i wkładamy do garnka, aby puściły soki z pomidorów. Przy użyciu sita nad garnkiem z bigosem staramy się rozetrzeć resztę pomidorów. Sok z pomidorów dodajemy do bigosu. Mieszamy. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować