Bigos z pieczarek, parówek, cebuli i kukurydzy

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Danie powstało z tego co miałam pod ręką i nie ukrywam,że wyszło bardzo pysznie.Najlepiej smakuje podane ze świeżym pieczywem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    4 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    1 puszka kukurydzy
    40 dag cienkich parówek
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    kilka łyżek ketchupu
    słodka papryka w proszku
    zioła prowansalskie
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z pieczarek, parówek, cebuli i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę,czosnek i pieczarki obieramy,następnie pieczarki płuczemy i osuszamy.
    Czosnek drobno kroimy,cebulę kroimy w piórka ,a pieczarki w półplasterki.
  • 2. W garnku rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i czosnek,chwilę przesmażamy ( uważamy,żeby za mocno nie przypiec ) ,następnie wrzucamy pieczarki i chwilę przesmażamy.Całość dusimy do miękkości często mieszając.
  • 3. Kukurydzę osączamy z zalewy,parówki kroimy w plasterki.Następnie dodajemy do pieczarek i cebuli.Dodajemy również ketchup i przecier pomidorowy.
  • 4. Bigosik przyprawiamy do smaku solą ,pieprzem,papryką i ziołami prowansalskimi.Chwilę przesmażamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Pieczarki Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować