Biała Sangria kokos-mango

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Biała Sangria na bazie wody kokosowej i mango z dodatkiem liczi. Pyszne, letnie orzeźwienie!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białe wino: 500 mililitrów
    - wino musujące: 500 mililitrów
    - woda kokosowa: 500 mililitrów
    - cukier: 4 łyżki
    - mango (świeży owoc): 1 sztuka
    - liczi (owoce z puszki): 1 szklanka
    - cytryny do dekoracji: 2 sztuki

Biała sangria kokos-mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać białe wino z winem musującym i woda kokosową. Dodać cukier i rozmieszać.
  • 2. Mango obrać i pokroić w kostkę. Liczi odsączyć z syropu i pokroić. Mango i liczi dodać do mieszanki win z wodą kokosową. Wymieszać i odstawić na pare godzin by aromaty się połączyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy