Bezy z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli.
Gdy będą już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli dosypujemy po łyżce cukru. Ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białka tworząc 12 krążków o średnicy mniej więcej 3-4 cm.
2.Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut.
Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku.
Gy wystygną przygotowujemy krem.
3.Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z łyżeczką cukru pudru.
Dodajemy serek jogurtowy I na najmniejszych obrotach miksujemy do połączenia masy.
Stopniowo dolewamy przestudzoną kawę cały czas miksując.
Komentarze