Bezy z kremem kawowym

0 (0 ocen)

Słodkie i przepyszne :)

Składniki:


  • 2 białka z niewielkich jajek
    100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru)
    szczypta soli

    2 łyżki jogurtowego serka twarogowego
    200 ml śmietanki 30%
    łyżeczka cukru pudru
    2 łyżki mocnej, przestudzonej kawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Krem Krem kawowy

Bezy z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli.

    Gdy będą już prawie sztywne zwiększamy obroty miksera na maxa i powoli dosypujemy po łyżce cukru. Ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca.

    Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białka tworząc 12 krążków o średnicy mniej więcej 3-4 cm.
  • 2. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut.

    Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku.

    Gy wystygną przygotowujemy krem.
  • 3. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z łyżeczką cukru pudru.

    Dodajemy serek jogurtowy I na najmniejszych obrotach miksujemy do połączenia masy.

    Stopniowo dolewamy przestudzoną kawę cały czas miksując.

    Gotowy krem nakładamy na bezy.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować