Bezy kokosowe

4.5 (149 ocen)

kruche, delikatne i z kokosem

Składniki:

  • 5 białek z jajka
    1 szklanka cukru, może być niepełna
    2 łyżeczki wiórek kokosowych
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Bezy kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier nie przerywając ubijania. Potem wsypuję wiórki kokosowe, mąkę ziemniaczaną, a na końcu dodaję sok wyciśnięty z połowy cytryny. Z tym sokiem radzę pokombinować, można przesadzić z ilością. Najlepiej wycisnąć sok do szklanki i dodawać porcjami sprawdzając smak masy z białek. U mnie akurat sok z połowy cytryny był idealny do tej ilości białek.
    Blachę smaruję tłuszczem , masę nakładam do rękawa cukierniczego i wyciskam niewielkie bezy prosto na blachę. Piekarnik rozgrzewam do temp.110'C i wstawiam beziki na 45 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować