Bezy kakaowe

4.47 (199 ocen)

Chrupiące, lekkie, delikatnie czekoladowe ciasteczka. Idealny pomysł na wykorzystanie pozostałych po innych wypiekach białek.

Składniki:

  • 2 białka
    szczypta soli
    100 g drobnego cukru
    1 łyżka gorzkiego kakao
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Bezy Beza

Bezy kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezy kakaowe 1. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy partiami cukier i cały czas ubijamy.
  • Bezy kakaowe 2. Następnie dodajemy przesianą łyżkę kakao. Delikatnie mieszamy łyżką lub na wolniejszych obrotach miksera. Masę wykładać porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. ( za pomocą łyżeczki formować kopczyki lub za pomocą szprycy/rękawa cukierniczego). Piecw temperaturze 150 stopni ok 35-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Beziki Białka Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować