Bezy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodziutkie

  • 60 min

Składniki:

  • 4 białka
    szczypta soli
    1 łyżeczka soku z cytryny (niekoniecznie, ja tym razem nie dałam)
    250 g cukru pudru

Bezy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ubite białka 1. Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach dodając szczyptę soli. Muszą być naprawdę sztywne (najlepiej zrobić test odwracając pojemnik z nimi do góry dnem ;).
  • 2. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier (to bardzo ważne), po jednej łyżce, cały czas ubijając.
  • 3. Nałożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wyciskać na blachę. Zostawiać między nimi nieduże odstępy - trochę jednak urosną.
  • 4. Piec około 45 minut do godziny w temperaturze 140ºC .

Porady

Przy 35 min. pieczenia trzeba po prostu skosztować by nie były zbyt suche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy