Barszcz świąteczny z serwatki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jest to tradycyjna potrawa z mojego regionu. Nie może jej zabraknąć przy Wielkanocnym śniadaniu.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 litra serwatki
    5 żółtek
    0,5 Litra śmietany
    Sól, pieprz
    Chrzan
    500 g Kiełbasy cienkiej
    500 g mięsa ( szynka lub łopatka wieprzowa)
    5 jajek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz świąteczny z serwatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Serwatkę zagotować.
    2. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną i wymieszać z gotującą serwatka. Doprawić do smaku solą, pieprzem.
    3. Mięso i kiełbasę ugotować. Jajka ugotować na twardo. Następnie wszystko pokroić w kostkę i zalać na talerzu barszczem
    4. Podawać z chlebem lub bułką. Można doprawić chrzanem.

Porady

Żółtka i śmietanę dolewać powoli do serwatki żeby nie zważyć potrawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować