BALLANTINE’S WHISKY SOUR

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Średnio zaawansowany

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:


  • - 40 ml whisky Ballantine’s Finest na: 1 szklanka
    - 20 ml soku z cytryny na: 1 szklanka
    - 10 ml syropu cukrowego na: 1 szklanka
    - cząstka cytryny (1/8) lub wisienka na: 1 szklanka

Ballantine’s whisky sour - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wlać do shakera wypełnionego lodem . Wymieszać energicznie do momentu, aż na ściankach zewnętrznych shakera pojawi się efekt zmrożenia. Przelać do szklanki typu short (old fashioned) wypełnionej lodem. Dekorować cząstką cytryny albo wisienką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy