Babka piegusek

4.46 (178 ocen)

  • 60 min

ciasto,które zawsze się udaje.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    1 szklanka suchego maku
    3/4 szklanki oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Lukier:
    1 szklanka cukru pudru
    3 łyżki ciepłej wody

    Cukier puder utrzeć z wodą .
Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka piegusek 1. Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dalej miksować.
    Wlać do ciasta olej, po połączeniu się składników wsypać mak i chwilkę miksować.
    Formę do baby o średnicy 22 cm (mierzone na górze ) natłuścić margaryną i posypać kaszą manną.
    Wlać ciasto i piec około 45 min w 180 stopniach C.
    Po przestudzeniu ciasto polać lukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować