babka marchewkowo-marcepanowa Lusette ze śmietaną galaretkową

0 (0 ocen)

ciasto jest rewelacyjne smakowo, aromatyczne i szybko się zjada...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, marchew starta 2 szklanki, cynamon 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babka marchewkowo-marcepanowa lusette ze śmietaną galaretkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach
  • etap 2. wsypać mąkę z proszkiem i sodą, wlać olej rzepakowy, połączyć składniki...........

    dodać marchewkę startą na drobnych oczkach lub resztek z wyciskarki soku, wsypać cynamon i krótko połączyć składniki
  • etap 3. marcepać połamać i w rozdrabniaczu rozdrobnić, wsypać do ciasta i krótko połączyć składniki
  • etap 4. forma silikonowa z kominkiem, wlać ciasto i piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić
  • etap 5. zimne ciasto wyjąć z formy i przekroić na części, śmietanę i galaretkę wsypac do mleka i mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach
  • etap 6. połowę śmietany dać na część ciasta i nakryć drugą częścią, resztę śmietany rozsmarowac na wierzchu ciasta...........

    wafelki Lusette w woreczku rozgnieść na kruszonkę i posypać śmietanę, schować do lodówki na kilka godzin
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować