babka cytrynowa ubijana

4.5 (2 ocen)

Szybkie i proste ciasto.

Składniki:

  • • Szklanka mąki pszennej
    • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
    • Pół szklanki cukru
    • 4 jaja
    • 20 dkg roztopionej margaryny
    • starta skórka z 1 cytryny
    • sok z połowy cytryny
    • 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka cytrynowa ubijana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja z cukrem ubić na puszystą masę. Obie mąki przesiać przez sito i wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Na koniec wlewać ostudzoną margarynę, sok z cytryny i dodać otartą skórkę. Delikatnie wymieszać drewniana łyżką, wlać do foremki z kominkiem lub keksówki i piec w lekko nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować