Wspaniałe w smaku z pyszną malinową pianką. Przepis ten przywiozłam z Włoch -znalazłam go w jakiejś kolorowej gazecie-koleżanka przetłumaczyła , i oto w ten sposób babeczki trafiły na mój polski stół
Babeczki- malinowe pychotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ucieramy masło z cukrem,dodajemy mąkę , kakao,proszek i jaja.Wszystko dokładnie miksujemy. Ciastem wykładamy foremki.
Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Studzimy.
2. PIANKA MALINOWA
```````````````````````
Maliny miksujemy, następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pesteczek.
3.Jogurt ucieramy z cukrem i sokiem z cytryny.
4.Śmietanę ubijamy na sztywno
5.Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody - łączymy z jogurtem -miksujemy i następnie dodajemy ubitą śmietanę -miksujemy. . Dodajemy maliny i dobrze miksujemy.
6.Wykładamy według uznania piankę na wystudzone babeczki ---oczywiście dekoracja to dorodna , duża malina ,
Wstawiamy na chwilkę do lodówki.
SMACZNEGO
Komentarze