Babeczki z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić do zamrażalnika na pół godziny. Foremki na babeczki dokładnie natłuścić i wykleić ciastem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor. Wyjąc z foremek i przestudzić.
2.Orzechy zemleć. Jajko wymieszać z mąkami i cukrami. Dolać 1/3 szklanki mleka i dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować i dodać budyń. Mieszać do zgęstnienia. Zdjąć z gazu i wymieszać z orzechami. Wystudzić. Masło utrzeć na puch i połączyć z budyniem.
3.Do wystudzonych babeczek nałożyć po łyżeczce konfitury wiśniowej, następnie nałożyć masę i udekorować. Babeczki schłodzić przed podaniem. Smacznego :)
Komentarze