Babeczki z budyniem czekoladowym

4.5 (168 ocen)

Bardzo tani przepis na smaczne babeczki.

Składniki:

  • Składniki:
    350 g mąki
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    140 g cukru
    2 jajka
    600 ml mleka
    100 ml oleju
    1 opakowanie Budyniu czekoladowego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z 400 ml mleka i 3 łyżek cukru ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia.
    Połączyć ze sobą olej, 200 ml mleka i jajka
    W osobnej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrami.
    Mokre składniki wlać do suchych i miksować do uzyskania jednolitej masy.
    Do foremek nałożyć 1 łyżkę ciasta, następnie łyżkę budyniu i przykryć łyżką ciasta.
    Piec w temp. 190 st. C przez ok. 20, 25 minut. Po upieczeniu na chwilę zostawić babeczki w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować