Babeczki z masą kajmakową

4.5 (150 ocen)

Pyszna, słodka przekąska

Składniki:

  • 40 dkg mąki,
    1 kostka margaryny,
    15 g cukru pudru,
    2 żółtka,
    1 łyżka kwaśnej śmietany

    masa:
    3/4 puszki masy krówkowej,
    1 kostka masła,
    1 kieliszek spirytusu

    dodatkowo: 1 słoik wiśni drylowanych w syropie,
    1 galaretka, polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Babeczki z masą kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na około 40 babeczek.
    Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, schłodzić do stężenia.
  • 2. Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni na złoty kolor.
  • 3. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masę kajmakową. Na końcu dodać spirytus. Do wystudzonych babeczek wkładać po 2-3 wisienki z syropu. Przykrywać masą. Galaretkę pokroić w kostkę i ułożyć na masie. Udekorować polewą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować