Przepyszny tort naleśnikowy przełożony słodkim nadzienie w postaci kremu toffi , rozpływającej się ustach czekolady i chrupiących migdałowych płatków.Niebo w gębie!
45 min
Składniki:
SKŁADNIKI :
NALEŚNIKI :
** banan – 2 szt
** mąka – 1,5 szkl
** jajko – 2 szt
** mleko – 2,5 szkl
** proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
** sól – 1 szczypta
** olej – 50 ml
DODATKOWO :
** masa toffi w puszce – 150 g
** krem czekoladowy ( np.nutella ) – 150 g
** płatki migdałów – 50 g
** cukier puder
Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia.
Dodajemy mleko , olej i roztrzepane jajka – dokładnie mieszamy.
Dodajemy pokrojone w plastry banany i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Smażymy nieduże , średniej grubości naleśniki.
W rondelku z kąpielą wodną roztapiamy krem czekoladowy , masę toffi podgrzewamy.
Na dużym talerzu układamy naleśnika smarujemy toffi posypujemy podprażonymi płatkami migdałów , przykrywamy kolejnym i smarujemy kremem czekoladowym – czynność powtarzamy do wykończenia składników.
Komentarze