Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepyszny tort naleśnikowy przełożony słodkim nadzienie w postaci kremu toffi , rozpływającej się ustach czekolady i chrupiących migdałowych płatków.Niebo w gębie!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    NALEŚNIKI :
    ** banan – 2 szt
    ** mąka – 1,5 szkl
    ** jajko – 2 szt
    ** mleko – 2,5 szkl
    ** proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    ** sól – 1 szczypta
    ** olej – 50 ml
    DODATKOWO :
    ** masa toffi w puszce – 150 g
    ** krem czekoladowy ( np.nutella ) – 150 g
    ** płatki migdałów – 50 g
    ** cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Toffi Naleśniki

Bananowy tort naleśnikowy z toffi i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia.

    Dodajemy mleko , olej i roztrzepane jajka – dokładnie mieszamy.

    Dodajemy pokrojone w plastry banany i jeszcze raz dokładnie mieszamy.

    Smażymy nieduże , średniej grubości naleśniki.

    W rondelku z kąpielą wodną roztapiamy krem czekoladowy , masę toffi podgrzewamy.

    Na dużym talerzu układamy naleśnika smarujemy toffi posypujemy podprażonymi płatkami migdałów , przykrywamy kolejnym i smarujemy kremem czekoladowym – czynność powtarzamy do wykończenia składników.

    Dekorujemy płatkami migdałów i cukrem pudrem.

    Odstawiamy chwilę „ do przegryzienia „

    Podajemy pokrojone w trójkąty.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować