Bananowe cake popsy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodkości na patyku z dodatkiem banana i masła orzechowego, oblane gorzką czekolada. PYCHOTA! :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 65 g miękkiego masła
    - 60 g cukru
    - 1 jajko
    - 1 banan
    - 65 g mąki pszennej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1-2 łyżki masła orzechowego
    - 1 łyżka serka mascarpone
    Polewa:
    - 100 g gorzkiej czekolady
    - 1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bananowe cake popsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    1. W misce masło z cukrem utrzeć na puszystą masę.
    2. Dodać jajko i wymieszać całość.
    3. Banana rozgnieść (użyłam blendera, kilka sekund i gotowe), dodać do masy, zmiksować.
    4. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
    5. Przełożyć do natłuszczonej formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 min. Wystudzić.
    6. Ciasto pokruszyć, dodać masło orzechowe i serek mascarpone, całość wymieszać na jednolitą masę.
    7. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki.
    Polewa:
    1. Czekoladę wraz z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Etap końcowy:
    1. Końcówkę patyczka zamoczyć w czekoladzie i wbić w ciasto.
    2. Każdą kulkę zamoczyć w czekoladzie, wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować