Arbuzkowe sorbety w wersji mini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Limonki myjemy i przekrajamy na pół.
Wydrazamy srodek.
Truskawki(moga byc mrozone) miksujemy blenderem na mus.
Do zmiksowanych truskawek wlewamy sok z limonki,sok pomaranczowy/jablkowy, jogutr.Miksujemy.Dodajemy cukier.
Mozna go dac wiecej lub mniej w zaleznosci od upodoban.
2.Do wydrazonych limonek wlewamy otrzymany mus.Ukladamy na rownej powierzchni, zeby mus sie nie wylał.Wstawiamy do zamrazarki.Po ok 40 minutach wyciagamy "arbuzki".
Płatki czekoladowe kroimy na pół i posypujemy nimi sorbet,mozna je delikatnie wcisnac do srodka.
Sorbet ponownie wstawiamy do zamrazarki najlepiej na cala noc-ok 8 godzin.
3.Po wyjeciu sorbetu kazda polowke kroimy na pół,zeby powstały cwiartki arbuza.
Komentarze