Ananasowe niebo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy:
Ubić białka na sztywną pianę,dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści.Następnie stopniowo dajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao.Wykładamy na wysmarowaną blachę i pieczemy w 170 st przez ok 30 min.
2.Placek kokosowy:
Ubić białka,dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści.Delikatnie wmieszać kokos z mąką i proszkiem,na końcu dać sok.Upiec
3.Krem:
Ananasy odsączyć i pokroić w kostkę.
4.Do syropu z ananasów dać żółtka,budynie i dokładnie wymieszać.Do mleka dać cukier,wymieszane wcześniej budynie i żółtka z syropem i ciągle mieszając ugotować budyń. Zostawić do wystygnięcia.
5.Margarynę o temperaturze pokojowej utrzeć,dodawać stopniowo zimny krem,powoli ucierając dodać pokrojone ananasy i sok z cytryny.
6.Biszkopt kakaowy dzielimy na pół i smarujemy połową kremu.
Na krem kładziemy kokos ,na kokos druga część masy i druga część biszkoptu.
Komentarze