Aksamitny sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę posiekać z cukrem dodać jajko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao. Ser: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser i ucierać na niskich obrotach robota w trakcie dodawać po jednym jajku i proszek budyniowy.
2.Prostokątną formę wysmarować tłuszczem i dno wyłożyć rozwałkowanym ciastem z kakao, wyłożyć na nim cały ser i przykryć rozwałkowanym jasnym ciastem.
3.Wierzch posmarować mlekiem. Piec w temp. do 200st około 60 min. Po przestudzeniu posypać sporą ilością cukru pudru
Porady
Ja kupiłam gotowy ser w wiaderku z dodatkiem pokruszonej laski wanilii i sernik był pyszny i bardzo pachnący.
Komentarze