Potrawa jest bardzo smaczna, wszyscy moi znajomi są nią zachwyceni, robi się ją szybciutko i zawsze wychodzi. Pięknie pachnie w całym domu jak się piecze ;)
10 min
Składniki:
SKŁADNIKI:
1 podwójna pierś z kurczaka
jedna średnia cebula
kilka plastrów sera żółtego
majonez
przyprawy: kucharek, pieprz ziołowy, słodka papryka, bazylia, majeranek
Aksamitna pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na plastry, delikatnie rozbić
ale nie za cienko. Przyprawić kucharkiem, pieprzem ziołowym, słodką
papryką, bazylią i majerankiem. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Przyprawione plasterki piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym obok
siebie, posypać je pokrojoną cebulą, przykryć to plastrami sera żółtego,
plastry sera posmarować grubszą warstwą majonezu. Tak przygotowaną pierś
zapiekać w piekarniku przez ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni.
Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze