Aksamitna pierś z kurczaka

4.5 (199 ocen)

  • 10 min

Potrawa jest bardzo smaczna, wszyscy moi znajomi są nią zachwyceni, robi się ją szybciutko i zawsze wychodzi. Pięknie pachnie w całym domu jak się piecze ;)

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    jedna średnia cebula
    kilka plastrów sera żółtego
    majonez
    przyprawy: kucharek, pieprz ziołowy, słodka papryka, bazylia, majeranek

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aksamitna pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na plastry, delikatnie rozbić
    ale nie za cienko. Przyprawić kucharkiem, pieprzem ziołowym, słodką
    papryką, bazylią i majerankiem. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
    Przyprawione plasterki piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym obok
    siebie, posypać je pokrojoną cebulą, przykryć to plastrami sera żółtego,
    plastry sera posmarować grubszą warstwą majonezu. Tak przygotowaną pierś
    zapiekać w piekarniku przez ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni.
    Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować