Adwokatowe z kremem i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem;jajka sparzyć,ubić z cukrem na puszystą masę.Margarynę utrzeć dodawać wolnym strumieniem masę jajeczną cały czas ucierając.Na koniec dolać adwokat i całość utrze? na jednolity krem.
Biszkopt biały;białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i ubić na puszystą masę Mąkę wymieszać z proszkiem dodać do masy jajecznej i wymieszać łyżką. Wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec.
Biszkopt ciemny;robimy tak jak biszkopt jasny tylko mąkę wymieszać z kakao i proszkiem.
Bita śmietana' zimną kremówkę ubić na sztywno dodać cukier puder i letnią żelatyną rozpuszczoną w 0,5 szk wody. Warstwy ciasta;biszkopt jasny,krem adwokatowy,biszkopt ciemny ,bita śmietana. Na górze udekorować bitą śmietan? i pola? adwokatem oraz rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Komentarze