Żytnie kanapki z grillowanym indykiem

0 (0 ocen)

Takie pożywne kanapki z grillowanym indykiem przygotowałam na kolację, ale spokojnie można podać na lekki obiad. Są bardzo sycące, sama ledwo zjadłam jedną.

Składniki:

  • 2 płaskie chleby żytnie
    2 sznycle z indyka
    Ogórek zielony
    Pomidor
    Kilka liści sałaty
    Ketchup
    Pikantny sos arabski
    Przyprawa do indyka
    Słodka papryka
    Sól
    olej

Żytnie kanapki z grillowanym indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle z indyka lekko rozbijamy, oprószamy przyprawą do indyka, słodką papryką oraz solą, wstawiamy na godzinę do lodówki. Patelnię smarujemy olejem, rozgrzewamy i układamy sznycle z indyka, grillujemy z obydwu stron. Sałatę i pomidora myjemy, ogórka obieramy, kroimy w plasterki. Chlebki rozcinamy na pół, układamy liści sałaty oraz plastry ogórka, polewamy ketchupem. Układamy grillowane sznycle, polewamy sosem arabskim, układamy plastry pomidora i przykrywamy wierzchnią częścią chlebków.

Komentarze

Podobne przepisy