Zupa z zielonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna lekka zupa warzywna, na sobotni obiadek:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 marchewki
    1/2 pietruszka
    1/2 cukinii
    150 g świeżego brokuła
    5 cm pora
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    1/4 ogórka wężowego
    1/2 szklanki makaronu w kształcie ryżu
    1 litr wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć i osuszyć. Zetrzeć na dużych oczkach. W garnku rozgrzać olej i wrzucić marchewkę z pietruszką. Zamieszać i podsmażyć warzywa. Gdy poczujemy zapach podsmażonej marchewki wlać wodę do garnka,wsypać sól i zagotować. W między czasie umytą cukinię pokroić w dużą kostkę a brokuła podzielić na mniejsze różyczki. Por pokroić w plasterki/ Gdy wywar w garnku zawrze wrzucić pora oraz cukinię i kalafior i ponownie zagotować. Gotować zupę do miękkości składników ( co nie trwa długo). Na koniec dodać do zupy pokrojonego w dużą kostkę ogórka zielonego i pogotować razem jeszcze przez minutę. Zdjąć garnek z ognia. Makaron ugotować do miękkości i gdy będzie zimny dodać do garnka z zupą lub wykładać go na talerze i zalać gorącą zupą. Przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować