Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Lekka zupka jarzynowa z dodatkiem bardzo zdrowego (i coraz łatwiej dostępnego) jarmużu. Wzbogacona kaszą jaglaną aby była sycąca.

Składniki:


  • 1 łodyga selera naciowego
    1 marchewka
    1 kawałek pora
    1 mała cukinia
    3 łyżki kaszy jaglanej
    100 g jarmużu
    0,5 puszki groszku
    50 g śmietanki 30%
    1 liść laurowy
    Sól i pieprz biały do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Marchewkę obrać, umyć. Selera umyć. Warzywa pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dodać liść laurowy, wlać wody. Lekko osolić. Zagotować.

    W międzyczasie cukinię umyć dokładnie, odciąć końce, pokroić w kostkę. Pora oczyścić i posiekać. Wrzucić do garnka. Dodać kaszę jaglaną.

    Jarmuż przebrać, umyć, usunąć grube nerwy, liście poszarpać. Wrzucić do zupy i gotować aż warzywa będą miękkie.

    Nas koniec dodać śmietankę i groszek z puszki, doprawić zupę solą i białym pieprzem i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jarmuż Marchewka Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować