Zupa z kapusty z papryką i pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę umyj i poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Połowę odłóż na bok. Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w grubą kostkę. Bekon pokrój w paseczki. Paprykę umyj, rozkrój na pół, wyjmij pestki i pokrój w paseczki.
2.Na rozgrzaną patelnię wlej trochę oleju, usmaż cebulę, czosnek i bekon. Duś przez 4 minuty. Dodaj paprykę, kapustę i koncentrat pomidorowy. Zalej szklanką wody i duś przez kolejne 10 minut.
3.W garnku z niedużą ilością wody ugotuj ziemniaki. Jak będą na pół-gotowe dodaj duszone warzywa z patelni. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 15 minut. Mięso mielone połącz z drugą połową cebuli. Dodaj jajko, sól i pieprz. Wymieszaj i uformuj pulpeciki. Usmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Gotową zupę podaj z mięsnymi pulpecikami. Udekoruj koperkiem.
Komentarze