Zupa z awokado

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo fajna propozycja na lato.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado: 5 sztuk
    - green seasonig: 1 łyżeczka
    - sól morska: 2 łyżeczki
    - biały pieprz: 1.4 łyżeczki
    - śmietana 30 %: 250 mililitrów
    - bulion z kurczaka: 1 litr
    - wytrawa sherry: 80 mililitrów

Zupa z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować w blenderze obrane awokado, green seasoning, sól, biały pieprz i śmietanę. W między czasie zagotować bulion z kurczaka. Dodać puree z awokado oraz sherry. Gotować 2 minuty. Doprawić do smaku i podawać. Zupę można serwować również na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy