Zupa warzywna z kurczakiem i pieczarkami z nutką curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę i seler obierz, zetrzyj na tarce, przesmaż chwilę na maśle razem z plasterkami pora. Do garnka wlej 0, 5 l wody, zagotuj, dodaj przesmażone warzywa. Mięso pokrój w paski wymieszaj z curry, podsmaż, przełóż do garnka. Papryki pokrój w paski, przesmaż na maśle i przełóż do garnka. Fasolkę umyj, pokrój na 2 cm kawałki, pieczarki podsmaż, dodaj do zupy. Zupę gotuj 15 min. Dolej 1 l gorącej wody, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 20 min. Następnie dodaj posiekaną natkę pietruszki, rozdrobniony serek topiony oraz sól i pieprz. Gotuj jeszcze 10 min.
Porady
Jeśli zupa jest za gęsta, można dodać więcej wody.
Komentarze