Zupa serowa z pieczarkami i pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Mięso mielone wkładamy do miski dajemy jajko, pół cebuli pokrojonej w kostkę i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy małe pulpety.
2.Marchew obieramy myjemy i kroimy w talarki . Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni razem z marchewką.
3.W garnek wlewamy około 2 litrów wody wrzucamy kostki rosołowe listek laurowy ziele angielskie i gotujemy.
4.Pieczarki myjemy i kroimy w plastry następnie przesmażamy na złoty kolor.
5.Przesmażoną cebulę z marchewką wrzucamy do gotującego się bulionu dodajemy przesmażone pieczarki wsypujemy drobny makaron ja dodałem literki.
6.Dodajemy pulpeciki mięsne i gotujemy gdy makaron jest już gotowy dodajemy serki topione i posiekany koperek doprawiamy solą i pieprzem podgotowujemy 5 minut i gotowe.
Komentarze