Zupa pieczarkowa z pulpetami z piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pory pokroić w plasterki, marchewkę pokroić w talarki, podsmażyć na patelni, podlewając wodą aż będzie miękkie.
2.Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć osobno, też podlewając wodą.
3.Filety z kurczaka zemleć przez maszynkę,
4.Dodać do nich jajko i przyprawy i formować małe pulpeciki.
5.Pulpeciki wrzucać do rosołu i gotować do wypłynięcia i gotować jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa i pieczarki dodać do rosołu z pulpetami.
6.Sosy i zupy rozpuścić w 1 szklance wody i wlać do rosołu. Serki rozpuścić w małej ilości gorącej zupy, dodać do reszty i zagotować. Doprawić do smaku pieprzem, solą i odrobiną przyprawy uniwersalnej.
Komentarze