Zupa pieczarkowa z papryką i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i paprykę kroję w kostkę. Pieczarki myję i kroję w ćwiartki.
Na patelni rozgrzewam masło i podsmażam cebulę, pieczarki oraz paprykę, następnie dodaję odrobinę wody i duszę około 10 min.
wrzucam serki (najlepiej pokroić je na mniejsze kawałki) oraz pieczarki z papryką i cebulą. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką , curry i dodaję lubczyk. Gotuję całość około 15-20 minut, aby zupa nabrała smaku pieczarek,a serki się rozpuściły. Do zupy dodaję śmietanę i ponownie zagotowuję.
W międzyczasie gotuję makaron al dente wg zaleceń na opakowaniu.
Zupę pieczarkową podaję ze świderkami i natką pietruszki lub koperkiem.
Smacznego!
Komentarze