Smaczna aromatyczna zupa z dodatkiem delikatnego kurczaka.
Składniki:
300 gram pieczarek
1 marchewka,
1 pietruszka,
kawalek pora
1 filet z kurczaka,
150 ml śmietany
do smaku Sól,
do smaku pieprz,
do smaku kucharek,
do smaku bazylia,
olej do smażenia
Zupa pieczarkowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W 2 litrach wody gotujemy obrane warzywa i mieso z kurczaka ok 40 minut. nastepnie wyjmujemy warzywa , Marchewkę można zetrzeć na tartce i dodac do zupy. Pieczarki myjemy kroimy cienkie półplasterki i doprawione dusimy do miekości dodajemy do rosołu gotujemy 10 minut. Kurczaka wyjmujemy i dzielimy na mniejsze kawalki , Dodajemy do zupy. Śmietane hartujemy dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smku. Podajemy goracą wspaniale smakuje z grzankami.
Porady
pieczarki można również poddusić na maśle, będą mieć wspanialy smak
Komentarze