Zupa pieczarkowa

5 (195 ocen)

Pyszna zupka, którą można przygotować o każdej porze roku.

Składniki:

  • 10 większych pieczarek
    2 marchewki
    korzeń pietruszki
    cebula
    2 łyżki masła
    2 skrzydełka
    kostka rosołowa grzybowa
    2 łyżki śmietany
    3 garści grubego makaronu
    natka pietruszki
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować ok 2 l wody. Wrzucić marchewkę pokrojoną w talarki, pietruszkę i skrzydełka oraz kostkę grzybową.
  • 2. W rondlu na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w półplasterki.
  • 3. Gdy marchewka będzie miękła wrzucić pieczarki a gdy zupa ponownie się zagotuje, wsypać makaron i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania doprawić do smaku i zabielić śmietaną. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować