Zupa krem z zielonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna, lekka zupa krem, polecam

  • 40 min

Składniki:

  • Brokuł miałam 40 dag, średnia zielona papryka, 20 dag cukini, pęczek szczypiorku, 2 łyżki pokrojonego koperku, masło, sól, pieprz

Zupa krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu na łyżce masła zeszkliłam na małym ogniu szczypiorek wraz z pokrojoną ze skórką cukinią i pokrojoną papryką. Gdy warzywa zmiękły dodałam rozdrobniony brokuł. Całość zalałam wrzącą wodą. Od zagotowania gotowałam ok 20 minut. Po 20 minutach dodałam koperek. Doprawiłam solą i pieprzem - zblendowałam. Krem podałam z kleksem kwaśnej śmietany oraz ze zrumienioną na suchej patelni szynką parmeńską pokrojoną w paseczki. Zupę ugotowałam w 1,5 l garnku. Pycha

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy