Zupa krem z zielonych warzyw

4.5 (197 ocen)

  • 30 min

Zielona, bardzo dietetyczna zupa krem. Zielona za sprawą brokuła, cukinii, rukoli i bazylii.. Doskonale prezentuje się z dodatkiem plastra pomidora.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 brokuł
    • 1 cukinia
    • ok. 10 listków bazylii
    • garść rukoli
    • 1 cebula
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Brokuła podzielić na różyczki, cukinię pokroić w kostkę.
    • Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, dodać brokuła i cukinię.
    • Całość zalać wodą tak, aby przykryła warzywa, i gotować do miękkości.
    • Doprawić solą, pieprzem, dorzucić liście bazylii i rukolę, i już dłużej nie gotować.
    • Zupę zmiksować i podawać na ciepło.

Porady

Aby stała się bardziej treściwa, polecam dodatek łyżki otrąb lub płatków owsianych na miseczkę zupy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować