Zupa krem marchewkowo- orzechowa

0 (0 ocen)

Lubię zupy za to że są zdrowe szybkie i smaczne. Ta jest wyjątkowo oryginalna.

Składniki:

  • 5 dużych marchewek
    1 pietruszka
    5 dużych ziemniaków
    kawałek wędzonego boczku
    garść orzechów solonych ziemnych
    sól, pieprz, imbir, siekana natka pietruszki

Zupa krem marchewkowo- orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy dokładnie myjemy kroimy w mniejsze kawałki. Wkładamy do garnka dodajemy boczek zalewamy wodą tak aby przykryć warzywa. Gotujemy ok 15, 20 minut.
  • 2. Zdejmujemy z ognia, wyjmujemy boczek. Dosypujemy orzechy (zostawiamy trochę do dekoracji), blendujemy na gładką masę.
  • 3. Doprawiamy do smaku przyprawami i zieleniną, sypiemy lekko posiekanymi orzechami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy