Zupa gulaszowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wołowinę pokrojoną w grubą kostkę obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Mięso przełożyć do garnka, wlać pół litra bulionu i dusić pod przykryciem około15 minut.
2.Pokrojoną w drobną kostkę cebulę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu i dodać do mięsa.
3.Następnie dodać pokrojoną marchewkę i seler oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i kminek. Dolać pozostały bulion i gotować około 45 minut.
4.Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone pieczarki i doprawić zupę do smaku solą. Gdy ziemniaki lekko zmiękną dodać pokrojone w kostkę papryki. Jeszcze przez chwilę zupę pogotować na wolnym ogniu.
5.Garnek zdjąć z ognia, doprawić zupę do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem, wędzoną papryką w proszku oraz w razie potrzeby solą.
Porady
*czas gotowania uzależniony jest od jakości użytego mięsa
Komentarze