Zupa chińska z pierożkami

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Aromatyczna, orientalna zupa :)

  • 60 min

Składniki:

  • włoszczyzna
    kawałek kapusty pekińskiej
    kilka grzybów mun
    2-3 łyżki kiełków fasoli mung

    farsz:
    1 nieduży filet drobiowy
    2 łyżki kiełków fasoli mung

    ciasto:
    1 szklanka mąki
    ok 1/2 szklanki gorącej wody
    1 łyża oleju arachidowego

    przyprawy:
    sos sojowy
    sos chili-czosnkowy
    sos teryiaki
    sól, pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pierogi

Zupa chińska z pierożkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierożki 1. Filet drobiowy ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić, pokroić w kostkę, przyprawić, dodać pokrojone kiełki i całość rozdrobnić blenderem. przygotować ciasto, pociąć na kwadraty i sklejać kwadratowe pierożki. Ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w zapałkę, pora w plasterki, wrzucić na osolony wrzątek razem z grzybami mun. Kiedy grzyby zmiękną pokroić je w paseczki. Kiedy warzywa zmiękną dodać pokrojoną kapustę pekińską i kiełki fasoli. Doprawić do smaku.
  • 3. Zupę podawać z pierożkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska Orientalna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować