Zupa buraczana

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Mam córki bliźniaczki. Obydwie jedzą zupy bardzo chętnie.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 skrzydełka kurczaka
    10 ziemniaków
    2 buraki
    3 ziarna ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalną
    liść laurowy
    3 łyżki śmietany
    2 łyżki mąki
    2 ugotowane na twardo jajka
    łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa buraczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy. Ziemniaki i buraki obieramy i myjemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, a buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Skrzydełka zalewamy 2 l zimnej wody. Doprawiamy vegetą, wkładamy liść i ziele. Gotujemy. Po 20 minutach dodajemy warzywa. Gotujemy kolejne 20 minut.
  • 3. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy. Posypujemy natką. Podajemy z ćwiartkami jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować