Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jedna z moich ulubionych

  • 30 min

Składniki:


  • 1.5 litra wywaru z kurczaka (rosołu)
    4 -5 sztuk ogórków kwaszonych
    1 marchewka
    100ml śmietany kremówki
    1 łyżeczka masła
    sól i pieprz do smaku
    3 sztuki ziemniaków pokrojonych w kostkę

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wywaru (gotującego się) dodajemy startą na grubych oczkach tarki marchewkę.
    Ogórki kiszone trzemy także na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na maśle,
    Podsmażone dodajemy do naszego wywaru,
    Następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę,
    Gotujemy do momentu aż ziemniaki nam zmiękną, ja jeszcze wyciągam marchew i na tarce ścieram i dodaje do zupy, potem wlewam śmietanę, czekam aż się zupa zagotuje i gotowe
  • 2. *czas przygotowania 30 minut w momencie gdy mamy gotowy wywar;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy