Zupa marchwiowo-pomarańczowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

oryginalne w smaku połączenie marchewki i pomarańczy

  • 20 min

Składniki:

  • 6-8 średnich marchewek
    3 pomarańcze
    1 cm korzenia imbiru
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1,5 litra wody
    listek świeżej bazylii
    gęsta śmietana

Zupa marchwiowo-pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze obrać ze skóry i wycisnąć z nich sok w sokowirówce.
  • marchew 2. Marchewki obrać i pokroić w dość grube plastry.
  • 3. Imbir zetrzeć na tarce.
  • 4. W garnku rozgrzać oliwę, dodać marchew, imbir i chwilę przesmażyć.
  • 5. Następnie dodać sok z pomarańczy i wodę.
  • 6. Doprawić solą i pieprzem.
  • 7. Gotować, aż marchew będzie miękka.
  • 8. Po ugotowaniu zmiksować.
  • 9. Zupę podawać udekorowaną łyżką gęstej śmietany i listkiem świeżej bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy