Zrazy w sosie musztardowo – śliwkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, rozklepujemy tłuczkiem na cienki plaster . Posypujemy mięso Vegetą z obu stron każdego kotleta smarujemy musztardą , kładziemy po 2 plastry boczku , plasterku cebuli i po ćwiartce ogórka .
2.Zawijamy Ciasno i spinamy wykałaczką by mięso podczas duszenia się® nie rozwaliło.
3.Zrazy obtaczamy w mące.
4.Smażymy na złoto z każdej strony.
5.Przekładamy do większego garnka i zalewamy wodą aż zrazy będą przykryte. Na tej samej patelni smażymy wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, także ją dokładamy do garnka.
Zrazy dusimy do miękkości pod koniec gotowania dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane śliwki wszystko jeszcze parę chwil dusimy, dodając resztę musztardy mieszamy. Wyjmujemy zrazy i ziele angielskie razem z liściem laurowym . Powstały sos miksuje blenderem na jednolita masę, powrotem wkładam zrazy . Podaje z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty .
Gotowe smacznego
Komentarze