Złocista nutella z dyni

4.36 (191 ocen)

  • 60 min

Dynia to bardzo uniwersalne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Pyszna złocista nutella o smaku białej czekolady to moja propozycja na małe, kulinarne oszustwo.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg dyni ( bez miąższu i skórki)
    200 g cukru
    1 cukier waniliowy
    1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
    250 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.36 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Puree

Złocista nutella z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 minut.
  • 2. Miękką miksujemy na gładkie pure. Przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i wanilią. Gotujemy przez około 20 minut.
  • 3. Dodajemy mleko skondensowane i połamaną białą czekoladę. Gotujemy do momentu uzyskania dość gęstej masy.
  • 4. Gorącą przekładamy do słoików. Pasteryzujemy w 90 stopniach przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Cukier Dynia Mleko Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować