Złote medaliony z kurczaka

4.5 (145 ocen)

  • 30 min

super kotleciki dla dzieci

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1czerstwa bułka
    1 łyżka roztopionego masła
    1jajko
    sól, pieprz i curry
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Złote medaliony z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą i mielimy w maszynce razem z odciśniętą wcześniej namoczoną bułką. Do masy z mięsa i bułki dodajemy roztopione masło jajko i przyprawy i dobrze mieszamy.Z wyrobionej masy robimy małe kulki które spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Porady

Najlepiej smakują z surówką z marchewki i jabłka z odrobiną majonezu:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.34 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Chrupiące kotleciki z kurczaka

To może cię zainteresować