Zołądki w sosie cebulowym

0 (0 ocen)

Pyszny i tani obiad.

Składniki:

  • 0,6 kg oczyszczonych kurzych żołądków
    1 marchewka
    1 pietrucha
    4 duże cebule
    0,5 selera
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz
    sól
    mąka
    śmietana

Zołądki w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żołądki 1. Żołądki umyć, pokroić w paski. Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wrzucić do gara razem z żołądkami. Zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Gotować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju na patelni, dodać to wszystko do gara, gotować aż żołądki będą miękkie. Dodać śmietanę. Mąkę przypalić na patelni na złoto-brązowy kolor i dodać do sosu. Doprawić do smaku.

Porady

Idealnie komponuje się z kaszą i surówką z buraczków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy