Żołądki curry z papryką, cebulą i pieczarkami

4.98 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jak dla mnie smakowało rewelacyjnie :)

Składniki:

  • 600g żołądków drobiowych
    1 łyżeczka soli
    2 listki laurowe
    4 duże kulki ziela angielskiego
    1 papryka czerwona
    1 większa cebula
    5-6 dużych pieczarek
    1 duży pomidor lub 2 mniejsze
    garść posiekanej natki pietruszki
    przyprawy wg.uznania
    sól morska,pieprz czarny,curry,suszone płatki chili,czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.98 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki curry z papryką, cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żoładki oczyszczamy i myjemy,wkładamy do garnka,zalewamy wodą dodajemy łyżeczkę soli,listki,ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Gotowe odcedzamy,studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
  • 2. Warzywa oczyszczamy myjemy i kroimy.Cebulę w piórka,paprykę w kostkę ,pieczarki na grubsze części a pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę lub ósemki.
  • 3. Na głębszej patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i smażymy ją do zeszklenia się. Następnie dodajemy paprykę,pieczarki i pomidora,doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości papryki.
  • 4. Jak papryka jest dostatecznie miękka dodajemy żołądki,doprawiamy sobie jeszcze,mieszamy i chwilkę wszystko razem jeszcze dusimy.Na koniec posypujemy natką pietruszki znowu mieszamy i możemy podawać np. z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :-)

Porady

Ja żołądki ugotowałam w szybkowarze trwało to zaledwie 15 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Podroby Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować