Żołądki curry z papryką, cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żoładki oczyszczamy i myjemy,wkładamy do garnka,zalewamy wodą dodajemy łyżeczkę soli,listki,ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Gotowe odcedzamy,studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
2.Warzywa oczyszczamy myjemy i kroimy.Cebulę w piórka,paprykę w kostkę ,pieczarki na grubsze części a pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę lub ósemki.
3.Na głębszej patelni rozgrzewamy olej,wrzucamy cebulę i smażymy ją do zeszklenia się. Następnie dodajemy paprykę,pieczarki i pomidora,doprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości papryki.
4.Jak papryka jest dostatecznie miękka dodajemy żołądki,doprawiamy sobie jeszcze,mieszamy i chwilkę wszystko razem jeszcze dusimy.Na koniec posypujemy natką pietruszki znowu mieszamy i możemy podawać np. z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :-)
Porady
Ja żołądki ugotowałam w szybkowarze trwało to zaledwie 15 minut.
Komentarze