Ziemniaki w mundurkach ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić. Osączyć. Ziemniaki wyszorować, przekroić na połówki. Posmarować olejem. Upiec w piekarniku na rumiano. W tym czasie podsmażyć szpinak na maśle, dodać śmietanę. Przyprawić zmiażdżonym czosnkiem, i resztą przypraw. Gdy ziemniaki nieco przestygną, wydrążamy środki łyżeczką (ja użyłam łyżeczki do robienia kulek z melona). Wydrążoną zawartość rozgniatamy widelcem, mieszamy ze szpinakiem. Ziemniaki nadziewamy masą szpinakową i zapiekamy jeszcze kilka minut. Po wyjęciu ziemniaków z piekarnika, nakładamy serek i kawałki łososia.
Porady
Ja nałożyłam serek szprycą do zdobienia ciast, ale można zrobić to po prostu łyżeczką.
Komentarze