Idealne połączenie chrupiącego pieczywa z mieszanką suszonych warzyw - pomidorów i papryki. Lekki i, łatwe i szybkie w przygotowaniu bułeczki zachwycą amatorów świeżego pieczywa.
Ziemniaczane bułeczki scones z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piec nagrzać do 220 stopni, góra dół termoobieg.
Mąkę wymieszać z solą, otrębami, proszkiem i przyprawami.
W drugiej misce połączyć ziemniaki z wodą i olejem.
Masy zmieszać i wyrobić. Z ciasta uformować wałek o średnicy ok 4-5 cm i pociąć go na równe części.
Układać je na blaszcze z papierem do pieczenia i piec do 15 minut, aż się zezłocą,
Smacznego!
Bułeczki bardzo długo pozostają świeże, pure powinno być bardzo dobrze ubite, najlepsze będzie takie z masłem i mlekiem lub śmietaną, klasyczne obiadowe, koperek radzę jednak pominąć.
Komentarze