ZIELONE SZPARAGI W SEZAMIE

4.5 (171 ocen)

  • 20 min

Zielone szparagi podduszone na maśle, pokryte chrupiącym sezamem. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia! O każdej porze dnia. Ale tylko o tej porze roku, więc nie zwlekajcie, posmakujcie tych warzyw!

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
    1 łyżeczka masła klarowanego
    2 łyżki sezamu
    sól, pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone szparagi w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi opłukać chłodną wodą. Odłamać zdrewniałe (czyli białe oraz jasnozielone) końce łodyg (same złamią się w odpowiednim miejscu). Przekroić na pół. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić szparagi, podduszać na małym ogniu, przez 3-4 minuty. Dodać sezam, sól i pieprz, dusić jeszcze przez kolejne 5 minut, delikatnie mieszając, aby sezam dokładnie przylepił się do szparag. Gotowe szparagi przełożyć talerz. Podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować